Marked / Skole- satsing

SKOLE- og STUDENT-SATSING

ARKTIS startet allerede i 1998 å satse målrettet innen utdanning.  Dette skjedde først ved at vi la våre kurs i Trondheim, til NTNU på Gløshaugen (den gang NTH).  Siden Ivar hadde gode kontakter både med Arkitektavdelingen og SINTEF, ble det tidlig lagt opp til at vi fikk benytte kurslokaler ved NTNU, mot at universitetet kunne ha med egne professorer og lærere med på disse kursene.  Det ble således en miks av personell fra NTNU og fra kontorene i Trondheim.   Ofte ble dette en spennende miks og kursene var populære.  

 

Vi så behovet for gode lisensavtaler å tilby studenter.   Fra Graphisoft hadde vi tilbud om å levere en «studentlisens» til ca 1200,- kr.   Denne forsøkte vi å promotere på ulike vis, men det beløpet var stort nok, til at mange studenter kviet seg for å satse.   

​Etter lang tids forhandling og argumentasjon med Graphisoft, fikk vi støtte fra den svenske (LaserCad) og den finske (MAD) distributøren av ArchiCAD,  om å få en enklere og rimeligere student-versjon.  Resultatet ble at vi allerede i år 2000 kunne tilby GRATIS studentversjon.  Det har vært slik siden.  Dermed kan enhver student installere programmet uten forpliktelser, teste det ut, eksperimentere og lære.   

 

Fra 1999 til 2002, hadde vi ansatte i Arktis som arbeidet bortimot på full-tid, med å få ulike universiteter, høyskoler og videregående skoler igang med bruk av ArchiCAD.  Det var på den tiden ca 80 distributører rundt i verden, men de fleste bare ristet på hodet når de hørte om vår student-satsing.  Spesielt økonomene, mente det ville ta årevis, før det ville bære frukter.  Det var selvsagt riktig, men jeg var tydelig på at det var riktig vei å gå.  

 

Idag er ArchiCAD svært populært blant studenter i Norge, på mange ulike trinn og nivåer.  Det øker kunnskapsnivået og bidrar samtidig til at kontorene får tilgang på den arbeidskraften de trenger.